Geertien's eerste maanden bij VIER Consultancy
"Een warm welkom"


Of ik een blogje wilde schrijven

Natuurlijk wil ik dat! Ik zal mezelf eerst voorstellen. Mijn naam is Geertien Hegen en in juni 2023 kwam ik voor het eerst met VIER Consultancy in contact. Na het lezen van de bijdragen op LinkedIn en alle verhalen waarin de medewerkers aan het word komen, was ik meteen enthousiast en heb ik mijn sollicitatie ingestuurd. Het was een prettig kennismakingsgesprek met Martijn en Rob en daarna nog een tweede gesprek met René erbij. Van beide kanten leek het een goed idee om een samenwerking aan te gaan. Eind juli werd ik al uitgenodigd op de maandelijkse ‘kantoordag’, deze keer vanaf het water in Giethoorn. Tijdens dit uitje heb ik alvast kennisgemaakt met mijn collega’s, wat heel prettig was. In de aanloop naar oktober heb ik nog een keer contact gehad met Martijn om de laatste zaken af te stemmen en werd ik ook alvast bijgepraat alvast ook alvast bij over de lopende projecten. Zo kon ik goed voorbereid naar mijn eerste werkdag op maandag 2 oktober.

 

Een warm welkom

Het is fijn dat je verwacht wordt en dat collega’s op de hoogte zijn van je komst. Daarnaast werd ik verrast met een prachtige bos bloemen. Al met al een warm onthaal! 
Na een introductie kon ik eigenlijk meteen aan de slag. AFAS is niet nieuw voor mij dus mijn start bij VIER Consultancy zal er anders uitzien dan wanneer je als trainee begint. Wel nieuw voor mij is het werken met de verschillende omgevingen. 


Mijn werkzaamheden

De eerste week heb ik mij met name beziggehouden met vragen die werden ingestuurd via het klantportaal. Zo kreeg ik een beetje gevoel bij wat er speelt bij de relaties van VIER Consultancy.
Vanaf de tweede week heb ik ondersteuning geleverd op het gebied van functioneel beheer bij relaties waar AFAS dit jaar is geïmplementeerd. Dit heb ik zowel op locatie als vanaf het kantoor in Meppel gedaan en af en toe vanaf mijn werkplek thuis.
Daarnaast ben ik betrokken bij de implementatie van ERP bij een relatie die per 1 januari live gaat. Omdat het project al was gestart toen ik in oktober begon, was het voor mij even aftasten wat mijn rol precies daarin zou zijn. Maar nu er een aantal weken verstreken zijn heb ik mijn plekje daarin gevonden.  .

 


Is dan alles helemaal goed verlopen tijdens mijn eerste maanden?

Dat zou onmenselijk zijn. Er waren ook wat hobbelige momenten tijdens mijn onboarding. Ik zou kunnen beginnen over die keer in mijn tweede werkweek, dat ik als een verloren ziel voor een gesloten deur stond 😉 en überhaupt begon te twijfelen of er wel iemand naar kantoor zou komen die dag. Of dat een handleiding over het correct invullen van de nacalculatie mijn leven in de eerste weken een stukje makkelijker had gemaakt. Maar ach, dat zijn slechts details waar we weer van leren. Tot nu toe vind ik de eerste maanden bij VIER Consultancy vooral heel afwisselend, leerzaam én gezellig met mijn collega’s.

De weken vliegen voorbij en mijn agenda is goed gevuld. Ik heb het erg naar mijn zin hier bij VIER.